Telefon: +36 30 266 4390 | E-mail: simonnagybt@gmail.com | Dunaszentbenedek, Béke u. 59, 6333

Hőkezelés és szárítás

Cégünk 2022 óta rendelkezik a raklapok hőkezeléséhez és szárításához szükséges eszközökkel, így vásárlóink igényeit még magasabb minőségben tudjuk kiszolgálni.

Sokan nem tudják, de a hőkezelés és a szárítás két eltérő folyamat, azonban mindegyik rendkívül fontos.  A raklapok ugyanis fából készülnek, így a csomagolás és a tárolás során a különféle környezeti tényezők hatására elszaporodhatnak bennük a gombák és más kórokozók. Ami nagy károkat okozhat a szállított termékekben gondoljunk csak például az élelmiszeripari termékekre.

Hőkezelés

A hőkezelés lényege, hogy a faanyag állományt legalább 30 percig 56 fokos maghőmérsékleten tartjuk ahhoz, hogy mentesüljön a különböző gombáktól, és rovaroktól, kártevőktől, érzékelő szondák segítségével.

A hőkezelés teljes egészében vegyianyag mentes folyamat.

Szárítás

A szárítás pedig ún. szárítókamrákban történik, ahol a vevő által meghatározott nedvességtartalomra szárítjuk a raklapokat, ez napokat vesz igénybe. Az időtartama függ a fa típusától, nedvesség tartalmától, és a külső hőmérséklettől.

Megfelelő szárítással akár teljesen eltűnik a nedvesség belőlük. Így a későbbiekben rajtuk tárolt termékek nem nedvesednek át, nem is károsodnak.
Sőt a szárított raklapok sokkal jobb minőségűek és erősebbek is, így jobban terhelhetőek, és hosszabb a szavatosságuk.

Egyutas raklapok gyártása

Ha minőségi tartós raklapot szeretne,
forduljon hozzánk bizalommal!

Hívjon minket most...