Telefon: +36 30 266 4390 | E-mail: simonnagybt@gmail.com | Dunaszentbenedek, Béke u. 59, 6333

Fa kaloda

Mi is az a kaloda?

A kaloda egy négy oldalú szerkezet, mely alulról áll. Az, hogy milyen vastagságú deszkából készül, attól függ, hogy milyen célra készül.

A deszkákat csavarokkal vagy szegekkel rögzítik, hogy a kaloda erős legyen, és képes legyen ellátni a funkcióját. Az oldalsó deszkák között résnyi helyek találhatóak, a megfelelő szellőzés érdekében.

Mire használhatjuk a kalodát?

Nehezen csomagolható, sérülékeny termékeket helyeznek el kalodában általában, mivel elősegítik a biztonságos szállítást.

Iparban és logisztikában a leggyakrabban használt szállítást segítő eszköz a kaloda. De több területen is alkalmazzák. Az alábbiakban ebből sorolunk fel néhányat.

Szállítás és tárolás

Az ilyen célra készülő kalodáknak erősnek kell lennie, a biztonságos szállítás miatt. Gyakran használják törékeny áruk, élelmiszerek, palackok szállítására.

Mezőgazdaság

Napjainkban egyre több helyen alkalmaznak kalodát növények tárolásához, illetve szállításához. De kertekben is egyre gyakrabban találkozhatunk velük, hiszen a növények köré épített kaloda elősegíti, a fény és a levegő áramlását a növények körül, ezzel hozzájárul a megfelelő növekedéshez.

Kaloda készítése és gyártása

Milyen méretűek a kalodák?

A kalodákból sokféle készül. Méretüket az határozza meg, hogy milyen területen és mekkora méretű áru szállításához szükségesek.

Leggyakoribb méretek

Szabványos méretű:

Az európai szállításban olyan standard méreteket használnak, amelyek kompatibilisek a raklapokkal, így minél hatékonyabban lehet velük szállítani. A leggyakoribb méretek ka 120 cm x 80 cm, és a 120 cm x 100 cm. Áruk tárolására ezeket használják a leggyakrabban.

Egyedi méretű:

Teljes egészében megrendelői igények alapján készülnek. Igazodnak az egyedi tárolási igényekhez. Leggyakrabban kerti kalodák készülnek egyedi méretben.

Összefoglalva a kaloda nagyon praktikus, és népszerű tároló eszköz, mely napjainkban széles körben elterjed.

Kalodára van szüksége?
Forduljon hozzánk bizalommal!

Hívjon minket most...